Over Co Pater

Co Pater is al lange tijd actief in de paardenwereld. In militaire dienst reed hij paard; daarna was hij vooral te vinden in de draverij en bij de dekhengsten; vanaf 1990 is hij bezig in de aangespannen sport, ook wel mensport genoemd. In de wedstrijdsport heeft hij met diverse aanspanningen gereden, zowel in enkel- als in tweespan.

In de tijd dat hij zelf begon in de mensport repareerde Co als hobby al zijn eigen tuigage. Steeds vaker werd hem Co Pater gevraagd dit ook voor anderen te doen. Uiteindelijk besloot hij in april 1996 van zijn hobby zijn werk te maken.

Co heeft in 1999 het diploma Parcoursbouwer mennen behaald. In 2008 behaalde hij het diploma voor meninstructeur Fase 2 en in 2009 heeft hij de juryopleiding Bixie Menrubrieken (voor de jeugd) met goed gevolg afgerond.

De combinatie van theorie en praktijk vult elkaar perfect aan en blijkt aan alle kanten goed te werken: als tuigenmaker, als parcoursbouwer, karrenbouwer en instructeur heeft Co Pater voordelen van zijn diverse ervaring en kwaliteiten en mag hij met recht "dé mensportspecialist" worden genoemd.